perjantai 19. lokakuuta 2012

Vihaisia lintuja ja vihreitä possuja

Kaverini lapsi täytti taannoin 3 vuotta ja minä sain kunnian tehdä pikkumiehelle kakun. Toiveena oli Angry Birds -teemainen kakku, vihreä possu. Täytyy nyt kyllä myöntää, että itse olen ollut aika tynnyrissä tuon Angry Birdsin kanssa, joten hieman jännitti ottaa haaste vastaan. Onneksi tuo possu ei niin monimutkainen toteutettava ollut!
Kakku on sisuksiltaan ihan perinteinen mansikkakakku, jonka muotoilin täyttämisen jälkeen puolipallon muotoiseksi. Eli veistin reunoja pyöreäksi ja kasasin leikatut palaset keoksi päälle. Pinnan tasoitin voikreemillä, joka on varsin helppo tehdä: vaahdotetaan pehmeä voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi ja sekaan tomusokeria maun mukaan. Sitten hetkeksi kylmään, jotta kreemi hieman kovettuu ja kakun päällystäminen on helpompaa, kun pinta on mukavan jämäkkä.
Päällystin kakun marsipaanilla, kruunun tein jo aiemmin sokerimassasta, jotta se ehti kuivua kestäväksi ja suihkautin siihen kultaista elintarvikeväriä. Kiinnitin sen ennen juhlapaikalle lähtöä paksulla pikeerillä, tomusokeri-munanvalkuainen -seoksella.Siinä se nyt kököttää, hymyilevänä vai peloissaan? 
Kakku oli maistunut sankarille ja vieraille, mansikkakakku on aina takuuvarma valinta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä :)