keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Taika Tuulian ristiäiskakku

Sain ystävältäni toimeksiannon valmistaa kakun heidän esikoistyttärensä ristiäiskakkuun. Nämä ovat aina ihania projekteja ensinnäkin siksi, että kotona ei ole vaaleanpunaista suloisuutta kaipaavia tyttäriä ja toisekseen siksi, että minä saan tietää lapsen nimen ennen muita ;) 


Ja kukas sitten unohtikaan maalata vauvan tukan?!


Kakun esikuva löytyy muistaakseni Kakkuhelmen sivuilta. Kukkien oli tarkoitus olla pioneja, mutta koristekaali ajanee saman asian :D 
Nämä kerroskakut eivät ole mitään lempparihommiani. Minun mielestäni ne ovat vaikeita kasata, vaikeita pysyä kuosissaan, vaikeita leikata, koska kukaan ei tiedä, mistä aloittaa :)
Kakkujen sisällä on vadelmamoussella täytetyt kakut, päällinen on sokerimassaa. Ennen sokerimassan laittamista sipaisen aina ohuen kerroksen voikreemiä, se siloittaa kakun pinnan ja sokerimassa tai marsipaani ei hikoile ikävästi.

Lopuksi vielä maailman helpoin ja paras marjamoussen ohje. Itse löysin tämän jostain lehdestä ja se oli jonkun helsinkiläisen firman alunperin, en kyllä kuolemaksenikaan muista, että minkä!

400 g marjoja (tuoreita tai pakastettuja soseena)
4 dl kermaa vaahdotettuna
4 liivatetta
sokeria

Sulata ja soseuta marjat, lisää niihin makusi mukaan tomusokeria (ei rutise hampaissa). Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeäksi ja sekoita ne tilkkaan kiehuvaa vettä, kaada marjasoseen sekaan. Lisää vielä lopuksi tämäkkä kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. 
Määrästä riittää pariin ohkaiseen tai yhteen muhkeaan väliin n.22-24 cm kakkuun.

Alkuperäisen ohjeen sokerimäärää en muista, itse olen pistäny maun mukaan. En ole kovinkaan makeiden täytteiden ystävä ja mielestäni ihanien marjojen makua ei sokerilla tarvitse peittääkään. Raikkaus on aina jees =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä :)