lauantai 1. joulukuuta 2012

HBD, little bro!

Pikkuveljeni täytti viime viikolla 25. Järkyttävää! Järkyttävää ensinnäkin siksi, että minulle hän on aina PIKKUveli, eikä mikään iso ukonkölli ja toisekseen, huomaa, kuinka vanha jo itse on ;) Velun toiveena oli hevihenkinen suklaakakku. Ilmassa lenteli ideoita pääkalloista, liekeistä ja Alexi Laihon kitarasta, mutta koska kakku oli todella pieni ja käytettävissä olevat koristeluvälineet erittäin rajalliset, päädyin hieman...hmmm. not-so-heavyyn ratkaisuun :)


Päällinen on marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta, mustat nauhat marsipaania.
Ja kakkukimalletta, sitä pitää olla aina! ;)

Pohjan tein vakkarisuklaapohjan ohjeella, tämä kakku 2 munan vuokaan ja lisäksi tuli n. 4 munan pohja, josta tein sitten poikani synttäreille kakun. Kummassakin kakussa on kolme välilä, joissa vuorotellen pelkkää kermaa ja kaakaolla ja tomusokerilla maustettua kermaa. Todella yksinkertaista ja mielettömän hyvää! Lisäksi leikkauspinta näyttää kivan raidalliselta :) 


Pojan kakussa koristelu on vähän hutasemalla tehty, alunperin ei ollut tarkoitus tehdä kakkua ollenkaan, vaan pysyä ihan jäätelölinjalla. Kuorrutus on ganachea (200 g suklaa, 1 dl kermaa). Koristeena valkosuklaaspritsaukset ja kimalletta ;)

Onnittelut velulle ja Luikerolle vielä tätäkin kautta <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä :)