keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Vielä fiilistelyä viime vuodelta

Ja sitten lopetan nämä Halloweenhömpötykset (tältä vuodelta), lupaan!! Lasten pippaloita varten tein näitä


Marsipaania mahtoivat olla kaikki. 

Ja tuonne ne sitten päätyivät ;)

Sisuksiltaan silmäsoppa oli suklaakakkua Mariannevaahdolla, nam :P

Suklaapohja:

150 g tummaa, hyvää suklaata
150 g voita

2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

5 kananmunan valkuaista
0,5 dl sokeria

5 kananmunan keltuaista
1,5 dl sokeria

Sulata kattilassa miedolla lämmöllä suklaa ja voi. Mittaa sillä aikaa jauhot ja leivinjauhe. Vaahdota valkuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi, sen jälkeen keltuaiset ja sokeri, näin vispilöitä ei tarvitse pestä välillä. Sekoita sulanut suklaavoiseos keltuaisvaahtoon. Lisää seuraavaksi kuivat aineet ja viimeiseksi valkuaisvaahto, se kannattaa käännellä sekaan hellin ottein, jottei vaahto laskeudu. 
Kaada kakkumassa vuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 26 cm. Vuokaa ei tarvitse voidella eikä jauhottaa, riittää, että pohjalla on leivinpaperia. Kakku kohoaa paremmin, kun se tarttuu vuoan reunoihin kiinni.. 
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Pohja on kypsä, kun se ei pintaa kokeillessa hylly tai tikulla tökätessä siihen ei tartu taikinaa. Ei kannata paistaa liian kuivaksi!
Anna pohjan jäähtyä ja irroita se kiertämällä veitsellä vuoan reunan ja kakun välistä, kumoa pöydälle ja leikkaa kahteen tai kolmeen osaan.
                                                               
                                                                    Mariannevaahto

3 dl vispikermaa jämäkkänä vaahtona
1 pss Mariannerouhetta

Valmista täyte sekoittamalla ainekset yhteen, ei kaipaa sokeria! Tämä täyte kannattaa tehdä syömistä edeltävänä päivänä, jotta maku tasoittuu ja mariannet ei rutise hampaissa. Pohjiin voi sipaista vadelmamarmeladia, sopii oikein hyvin suklaan ja mintun kanssa yhteen. 
Yleensä en edes kostuta tätä pohjaa, niin mehevää se on!


2 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistä :)