maanantai 26. marraskuuta 2012

Lempeän tulinen tai kurkkua polttava tomaattikeitto


Niin hyvää ja helppoa arkiruokaa! Teen monesti itselleni kasvisruokaa, koska olen perheestä ainoa, joka ei syö lihaa. Tämä keitto tulee nopeasti ja vähällä vaivalla, satsista tulee pari mukavankokoista annosta.






2 normikokoista porkkanaa
1 sipuli
valkosipulia
kuivattua timjamia
1 prk tomaattimurskaa
mustapippuria
suolaa
chilikastiketta

ranskankermaa

Kuullota pilkotut porkkanat ja sipuli. Kun ne ovat hieman pehmenneet, lisää muut aineet ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Soseuta keitto ja tarkasta maku. Itse olen viskellyt mausteita maun mukaan, joten niihin en osaa takkoja määriä sanoa. Viimeksi lurahti chiliä sen verran, että nenä vuosi koko ruokailun ajan :)


Tarjoile ranskankerman kanssa! Pehmentää ihanasti keiton makua!


Oli hyvää :) (Ja varmaan puoli purkkia ranskankermaa meni kerralla. Olenkin miettinyt, että jos jossain asiassa olen hyvä, se on terveellisen ruoan tekeminen epäterveelliseksi)

2 kommenttia:

  1. Kiitos!

    Juuri mietin, mitä huomenna tekisin, tuli kuin tilauksesta. Aineksetkin on valmiina.

    On muuten näti tuo Taikasarjan astiasto, mulla on samaa settiä hankittuna.

    VastaaPoista
  2. No sepäs sattu :)
    On nätti astiasto, maistuu ruokakin paljon paremmalta kauniissa kattauksessa :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä :)