torstai 15. marraskuuta 2012

Isälle, papalle, apelle...

Isänpäivätoivotukset vielä tätäkin kautta, ihan vain pikkuisen myöhässä!
Isälle ja appiukolle lähtivät samanlaiset kakut, omena-appelsiinikermakakut. Mukavan raikasta ja erilaista makua perinteisiin mansikka- ja vadelmakakkuihin verrattuna.


Koristeena valkosuklaaspritsaukset ja pikapikaruusut sokerimassasta


Täyte:
Omenahilloa pohjalle

n. 5 dl kermaa vaahdotettuna
1 prk appelsiinituorejuustoa
sokeria
1 fileoitu appelsiini (siis ilman kalvoja) paloina

Helppoa ja hyvää :)


Lasteni isä (ja rakas parempi puoliskoni) sai puolestaan suklaan ystävänä tietenkin siitä tehdyn kakun. Rumahan tuo on ku mikä, mutta maun puolesta ei ollut valittamista. Tomusokeri suli pohjan päälle ja ajatus paljaista reunoista ei ehkä ollutkaan mikään kuningasidea...
Pohjan tein eri tavalla kuin yleensä, tähän tulee sekä mantelimassaa, että -rouhetta. Täytteenä simppelisti banaaniviipaleita ja suklaakermaa.

                                                                Kaakaomantelipohja:


130 g mantelimassaa
7 keltuaista

0,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl mantelirouhetta

50 g voita sulana

5 valkuaista
0,75 dl sokeria

Vaahdota ensin valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sen jälkeen vaahdota mantelimassa ja keltuaiset kuohkeaksi, tasaiseksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keltuaisvaahtoon vuorotellen voin kanssa ja lopuksi kääntele valkuaisvaahto sekaan. Kaada n. 22 cm vuokaan, jossa on leivinpaperi pohjalla. Paista 175 asteessa noin 45-50 min,

Suklaavaahto

2 dl vispikermaa vaahdotettuna
n. 100 g tummaa suklaata sulana

Sekoita keskenään :)
Tämä määrä riittää hyvin kakun kahteen väliin. Tuplaa annos, jos haluat käyttää sitä myös kuorrutukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä :)